Over de Dots

Al zolang als ik mij kan herinneren, ben ik constant aan het tekenen – of het nu tijdens lessen, telefoontjes, of vergaderingen is. Geef me een pen, en de doodles verschijnen vanzelf (ik kan het gewoon niet laten). Het begon klein, met het overtrekken van telefoonnummers, het tekenen van snorretjes in de krant en het maken van gekke krabbels in mijn schriften. Maar voor ik het wist, stonden alle kantlijnen van mijn schriften helemaal vol. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag of ik wel aan het opletten ben… ik kan je verzekeren, dat doe ik zeker. Voor mij is tekenen een manier om beter te kunnen luisteren en informatie effectiever te verwerken.

About Me Image
Hi, Dit ben ik!

Hi, ik ben Gemma, het gezicht achter DOTSbyGemma en ik ben een tekenaar in hart en nieren. Als kind groeide ik op in een creatief gezin, waar mijn opa een grote inspiratiebron was. Hij creëerde prachtige, realistische stillevens en had een overvloed aan teken- en schildermaterialen tot zijn beschikking. Deze mocht ik gebruiken, ‘mits’ ik het op de juiste manier deed. Hoewel hij helaas overleed voordat ik naar de kunstacademie ging, sieren zijn schilderijen ons huis en ik voel me vereerd om in zijn voetsporen te treden.

Met een achtergrond als docent beeldende vormgeving heb ik momenteel mijn eigen bedrijf als kunstenaar, DOTSbyGemma. Naast het creëren en verkopen van originele kunst, maak ik ook doe-het-zelf-opdrachten om jou te inspireren je pen op te pakken en jouw creatieve kant te ontdekken. Met DOTSbyGemma sta ik op beurzen en markten en geef ik workshops. Daarnaast werk ik twee dagen per week als medewerker educatie in Museum De Wieger in Deurne. Hier zoek ik naar manieren om de drempel om naar het museum te gaan te verlagen. Om iedereen, van jong tot oud, een positieve ervaring te bieden en mensen te helpen kijken naar kunst en hier een mening over te vormen. Denk aan speurtochten en spelletjes voor kinderen, audiotours en rondleidingen voor volwassenen, en tekenlessen/workshops voor alle leeftijden.

Leuke feitjes over mij:

Hearts Image

Ik werk graag in cirkels, dit deed ik al op de kunstacademie. Op een gegeven moment heb ik voor een grafisch vak een collectie behang ontwikkeld met doodles in cirkels, dit heb ik toen DOTS genoemd (DOT als in stip = rond). Toen ik mijn eigen bedrijf begon werd dit DOTSbyGemma.

Hearts Image

Ik heb jarenlang alleen maar in zwart-wit heb getekend. Heel veel mensen in mijn omgeving waren hier verbaasd over, aangezien ik in real life echt super kleurrijk ben. Ik draag altijd felgekleurde kleding met drukke printjes.

Hearts Image

Mensen die mij voor het eerst ontmoeten schrikken vaak van hoe groot ik ben, ik ben namelijk 1,83 m en ben niet bang voor plateauzolen of het dragen van hakken.

Hearts Image

Op de kunstacademie noemden mijn klasgenootjes mij ‘de monnik’, omdat ik zo’n engelengeduld heb en heerlijk in stilte en super geconcentreerd aan mijn tekeningen kan werken.

Hearts Image

Ik word rusteloos als ik te lang niet teken, tekenen is voor mij echt een manier om informatie te verwerken en na een lange dag zet ik mijn malende gedachten het liefst op papier in de vorm van een tekening.

Hearts Image

Volgens mijn vriend heb ik absoluut géén talent voor het inladen van de vaatwasser. Dit doe ik dan ook nooit, hij doet het altijd voor mij. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier erg weinig problemen mee heb!

Hearts Image

Ik ben een Brabander en ben gek op gezelligheid (met een zachte ‘g’). Mijn vriend en ik brengen veel tijd door met onze families en als vrienden een feestje geven zijn wij er graag bij. Zelf organiseren we ook regelmatig spelletjesavonden en etentjes.
Meer weten? Vragen? Stuur een mailtje naar info@gemmarakels.nl of laat een berichtje achter via contact.

Volg mij op Instagram voor een dagelijkse dosis doodles!

Voor tips en tricks, een kijkje voor- en achter de schermen en vooral veel inspiratie!

@gemmarakels
Dutch Flag
en_US